10 novembre de 2025 a les 11:45

El GALP Costa Daurada, del qual en forma part Cambrils, conjuntament amb els GALPs de la Costa Brava, Costa Brava Sud–Maresme, Costa Central i Mar de l’Ebre, impulsa el projecte “Segell Peix de Llotja”, una iniciativa pionera que vol reconèixer i promocionar aquells establiments de restauració del litoral català que aposten de manera decidida pel consum de peix fresc procedent de les llotges catalanes. Entre els objectius del projecte hi ha fomentar el consum de producte local i sostenible, donar visibilitat i suport al sector pesquer de proximitat, generar confiança i transparència al consumidor i impulsar la imatge gastronòmica, turística i cultural de Catalunya
Aquest nou distintiu de qualitat s’atorgarà anualment als restaurants que acreditin haver adquirit, durant l’any anterior, un mínim de 12.000 euros en peix i marisc de llotja, comprat directament a les confraries de pescadors o a través de majoristes certificats per aquestes. L’objectiu principal del projecte és posar en valor el peix local i sostenible i enfortir els vincles entre el sector pesquer i el gastronòmic, generant beneficis econòmics, socials i ambientals per al territori.
El GALP Costa Daurada ha volgut remarcar el paper estratègic que té aquest projecte per als municipis de la Costa Daurada, un territori on la pesca, la cuina marinera i la identitat local formen part indissociable del seu ADN territorial. Francisco Gil, president del GALP Costa Daurada, ha destacat que aquestes iniciatives són imprescindibles per continuar arrelant la tradició gastronòmica al nostre territori, així com per donar el valor que es mereix a un producte de gran qualitat, de proximitat i saludable”. També ha remarcat són que un mecanisme per apropar-se a la ciutadania, “donar garantia de traçabilitat i poder reconèixer aquells restaurants que aposten per la sostenibilitat, la qualitat amb un producte que defineix el nostre sector, el nostre entorn i la nostra gent.”