12 de Setembre de 2025 a les 16:12
La Cooperativa Agrícola de Cambrils ha rebut aquest matí la visita institucional del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Òscar Ordeig; acompanyat pel Director General d’Empreses Agroalimentàries Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia; la Directora del Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau i la Cap d’Oficina Comarcal del Baix Camp, Míriam Escofet. També ha assistit a la visita l’alcalde de Cambrils Oliver Klein. Tots els assistents han rebut la benvinguda per part del President de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Pau Serra així com el Consell Rector i Consell de Direcció de la Cooperativa.
La visita neix de la invitació del president Pau Serra al Conseller al lliurament de premis al millors olis de Catalunya a la Fatarella el desembre passat.
Durant la visita a les instal·lacions de la Cooperativa el Conseller ha rebut les explicacions del diferents tècnics i personal de de la Cooperativa. En primer lloc ha visitat l’almàssera on ha pogut revisar la posada a punt del molí per aquesta nova campanya que començarà el proper 14 d’octubre.
Tot seguit s’ha visitat les línies d’envasat de les diferents marques de la Cooperativa que actualment s’ofereixen als diferents mercats nacionals i internacionals, sota la Certificació IFS, DOP Siurana, Agricultura Ecològica així com el segell de producte de venda de proximitat.
El conseller d’Agricultura ha expressat el seu reconeixement per la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que ha qualificat d’”històrica” i s’ha compromès a ajudar-la perquè pugui donar servei de qualitat i fer que els agricultors es guanyin la vida alhora d’escoltar les seves demandes. Ha deixat clar un missatge: “la Generalitat sempre farà costat als agricultors”
Óscar Ordeig també ha explicat que des de l’any passat la Generalitat ha implementat una estratègia de suport a les cooperatives agrícoles, en les quals les ajuda a la comercialització, la mecanització i la seva professionalització.
La visita ha finalitzat a l’agrobotiga de la Cooperativa on s’estan fent els darrers canvis importants amb una ampliació de l’oferta i una especial sensibilitat i presència dels productes de Proximitat.
Posteriorment a la reunió dels assistents amb el Consell Rector s’han tractat temes importants com la situació del sector primari i els problemes estructurals com el canvi generacional, la sequera, atacs de la fauna. També s’ha parlat de l’augment de finques en abandonament amb elevat risc d’incendi així com la manca de rendibilitat econòmica amb preus de venda que no cobreixen els costos de producció de la pagesia.