Resuming podcast

26 de Setembre de 2025 a les 10:06

La DOP Siurana homenatja l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i el professor Jordi Jardí

Compartir

La Denominació d’Origen Protegida Siurana va homenatjar el passat dilluns, a través dels diferents molins que agrupa, el sector de la restauració que porta anys de fidelitat als olis d’oliva verge extra DOP Siurana. Hi van participar més de quaranta restaurants, que van poder recollir una litografia commemorativa, obra de la dissenyadora gràfica Cristina Lavilla.

Durant l’acte també es van dur a terme diversos homenatges, i una de les institucions que el van rebre va ser l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El director del centre, Jorge Gómez, va ser l’encarregat de recollir el distintiu. Paral·lelament, la Denominació d’Origen Protegida Siurana també va fer un reconeixement a Jordi Jardí, exdirector de l’Escola d’Hoteleria i actual professor de cuina, per la seva tasca i impuls dels olis d’oliva verge extra DOP Siurana durant molts anys.

Prèviament al lliurament de les distincions als restauradors, el xef del restaurant Disfrutar, el vila-secà Eduard Xatruch, que va ser alumne de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, va fer una xerrada sobre la importància de l’oli d’oliva verge extra a la cuina, presentant diferents creacions del restaurant Disfrutar en què aquesta ingredient és una part essencial de les creacions gastronòmiques.

El centre cambrilenc s’ha mostrat molt agraït pels dos homenatges rebuts, i ha manifestat la seva alegria per veure tant a Eduard Xatruch com a molts altres antics alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils que amb el pas dels anys s’han convertit en xefs o propietaris d’èxit.