Resuming podcast

23 de Octubre de 2025 a les 12:20

La cuina de Cambrils reuneix més d’un centenar de professionals del turisme i la gastronomia a Oporto

Compartir

El municipi ha participat en l’acció ‘España se saborea en Oporto’ amb la participació del xef cambrilenc Xavier Martí

 

Cambrils, Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, va portar ahir la seva cuina mediterrània fins a Oporto en el marc de l’acció ‘España se saborea en Oporto’, organitzada conjuntament per Saborea España i Turespaña (Oficina Espanyola de Turisme a Portugal). L’esdeveniment, celebrat a l’espai WOW de Vila Nova de Gaia, va reunir més d’un centenar de professionals del sector turístic i gastronòmic portuguès, amb aforament complet i una acollida excel·lent. 

Cambrils va ser un dels cinc destins protagonistes, juntament amb Burgos, Dénia, Gran Canària i Lanzarote, que van oferir showcookings, degustacions i tallers per a professionals, amb l’objectiu de reforçar el posicionament de la gastronomia espanyola com a atractiu turístic de primer nivell al mercat portuguès.

La representació cambrilenca va anar a càrrec del xef Xavier Martí, del restaurant Casa Macarrilla 1966, que va presentar una proposta gastronòmica basada en la cuina marinera tradicional reinterpretada amb sensibilitat contemporània. Els assistents van poder gaudir d’un tast on el producte local, la tradició i la innovació es van donar la mà, fidel reflex del que ofereix Cambrils com a destinació gastronòmica.

El Patronat de Turisme de Cambrils va tenir l’oportunitat de presentar l’atractiva oferta de turisme gastronòmic de Cambrils davant d’un centenar d’agents de viatges, mitjans i altres professionals del sector.

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Patricia de Miguel, ha destacat que “aquests actes promocionals són una oportunitat única per continuar projectant Cambrils com a destinació gastronòmica de referència”. La regidora ha explicat que com a membre fundador de Saborea España, “Cambrils forma part d’una xarxa que impulsa la promoció del producte local, la sostenibilitat i la desestacionalització turística, que són tres pilars essencials de la nostra estratègia”. En aquesta línia, Patricia de Miguel ha afegit que “la nostra participació en aquest tipus d’accions reforça el vincle amb altres destinacions espanyoles i ens ajuda a connectar amb mercats de proximitat, com el portuguès, que valora l’autenticitat i la qualitat del nostre territori”.

Per la seva part, el xef Xavier Martí ha afirmat que representar Cambrils a Oporto va ser un honor. “Compartir la nostra cuina amb professionals portuguesos ens ha permès explicar històries a través del producte, del mar i de la gent que dona vida a la nostra gastronomia”, ha manifestat Martí.