Resuming podcast

30 de Setembre de 2025 a les 9:30

El restaurant L’Original i l’Hotel Instants Boutique de Cambrils, guardonats al sopar anual de l’AEHT

Compartir

L’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Tarragona celebra el seu sopar anual amb l’assistència de més de 450 persones

 

El restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques de Cambrils i l’hotel Instants Boutique també de Cambrils han estat dos dels establiments guardonats aquesta dilluns a la nit en el sopar anual de la Federació de l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) que s’ha celebrat a La Boella amb l’assistència de més de 450 persones, entre socis, partners, col·laboradors, institucions i altres personalitats destacades.

L’Original ha rebut el tercer premi a la millor tapa de la província de Tarragona. Ha estat mereixedor d’aquest reconeixement amb la seva tapa ‘TuNa-BuTi by L’Original’. El segon premi ha estat per l’arrosseria de Cunit per la tapa ‘Tàrtar de gamba panxuda amb maionesa de llima i fonoll fresc’ i el primer, que anirà a la final del Campeonato Oficial Hostelería de España-Tapas y Pinchos a Madrid Fusión, se l’ha emportat el Restaurant 4 Makis de Torredembarra (Grupo Galera) per la tapa ‘Falso Niguiri de calamar y gamba roja de Tarragona’.

De la seva banda, L’Instants Boutique Hotel ha rebut el segon premi que atorga per tercer any consecutiu Booking als millors hotels de la província de la ma de l’AEHT. El primer ha estat per a l’Hotel May Altafulla Beach i el tercer, per a l’Hotel Astari de Tarragona.  

La nit, però, començava amb un homenatge al xef Oriol Castro del Restaurant Disfrutar, proclamat el millor restaurant del món 2024, com a membre d’honor del Consell d’Experts. Amb aquest gest, l’AEHT ha volgut reconèixer la trajectòria del xef, la seva aportació a la cuina d’avantguarda, així com la seva vinculació amb el territori, ja que Oriol Castro té una estreta relació amb Torredembarra, on estiuejava amb la seva família.

Un dels moments més emotius de la nit ha estat l’homenatge a Josep Martí, president de l’AEHT entre 2002 i 2010. Martí va jugar un paper destacat en la consolidació del turisme de qualitat a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, promovent el consens entre els agents del sector. El reconeixement vol posar en valor una trajectòria dedicada a fer créixer i enfortir el sector, des del lideratge associatiu i empresarial.

També s’han guardonat les millors cartes de vins de la província de Tarragona. Una iniciativa sorgida del Consell del Vi de l’AEHT, el qual aglutina a totes les DO de la província de Tarragona, per promoure els vins de la província de Tarragona als restaurants. El finalista i guanyador de la categoria “tiquet mig fins a 40€ beguda inclosa” han estat: Baramar de Roda de Barà (2n premi) i La Sardineta de Tarragona (1r premi.) Els finalistes i guanyador de la categoria “tiquet mig de més de 41€ beguda inclosa” han estat: Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant (2n premi), Restaurant Citrus del Tancat de Codorniu d’Alcanar (2n premi) i Algadir de Poblenou del Delta (1r premi.)