5 novembre de 2025 a les 11:10

Cambrils ha tingut un gran protagonisme en l’estrena de la tercera temporada de ‘Batalla de restaurantes’, el popular programa de La Sexta que presenta el mediàtic Alberto Chicote. Xavier Martí, xef i propietari del Macarrilla restaurant i Damià Capafons, xef i propietari del restaurant Cal Tendre, van ser els representants de Cambrils.
A ‘Batalla de restaurantes’, quatre restaurants del territori competeixen per emportar-se els 10.000 euros de premi i obtenir el títol de millor restaurant de la regió cuinant el plat típic de la zona. En aquesta ocasió, el plat triat ha estat el suquet de peix. A banda dels dos restaurants de Cambrils, també hi van participar Jorge Piera, propietari del Trull, de Tarragona, i Adrián Gómez del Salioli, de Creixell.
Xavi Martí va ser el primer xef en rebre als altres concursants i Chicote al Macarrilla restaurant. Va tenir algunes crítiques perquè va elaborar un menú especial ‘Batalla de restaurantes’ i això no va agradar als restauradors, que creien que era canviar les regles del joc. De fet, Martí no va encaixar gaire bé algunes crítiques de Jorge Piera, propietari del Trull, que es va queixar del servei del xef cambrilenc i d’Adrián Gómez.
En la visita a Cal Tendre, l’altre restaurant cambrilenc, els restauradors de Tarragona i Creixell van criticar la cuina, un espai el qual van considerar molt petit mentre que Xavier Martí, bon amic de Damià Capafons, va defensar que el Damià està sol a la cuina. Jorge Piera va demanar pop a la brasa amb puré de patata, i es va queixar que el puré no estava ben xafat i el pop estava dur, cosa que no va agradar a Capafons, qui va provar el pop i el va veure correcte.
Després de les puntuacions de cada concursant, els dos restaurants cambrilencs encapçalaven la classificació. Macarrilla Restaurant ocupava la primera posició i Cal Tendre la segona. Ara bé, tot va canviar quan Alberto Chicote va penalitzar a Xavi Martí amb una forquilla groga, amb la qual li treia un punt perquè havia fet les puntuacions a la baixa per guanyar el programa i no atenent-se a criteris professionals.
Les puntuacions del presentador van donar la victòria al restaurant Salioli de Creixell, seguit de El Trull, Macarrilla i en última posició va quedar Cal Tendre.