Resuming podcast

7 de Octubre de 2025 a les 12:25

El Festival Mar i Muntanya presenta les propostes culinàries que fusionen la cuina de Cambrils i la Vall d’Aran

Compartir

El restaurant Denver de Cambrils va acollir ahir dilluns l’acte de presentació de la primera edició del festival Mar i Muntanya, que uneix 6 xefs aranesos amb 6 xefs cambrilencs per dialogar sobre la cuina de producte en dues jornades gastronòmiques. En la primera edició la Val d’Aran visitaran Cambrils del 15 al 30 d’octubre i a la segona, de l’1 al 15 de desembre, el viatge portarà la cuina de Cambrils al Pirineu. En cada edició, el restaurant amfitrió tindrà a la carta el plat de mar i muntanya que han cuinat amb el xef de l’altre territori.

En l’acte de presentació els xefs participants al festival Mar i Muntanya van oferir un tast dels plats que tindran als restaurants a la premsa especialitzada en gastronomia i al conseller de la Vall d’Aran, Josep Canut; l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein i la regidora de Turisme, Patricia de Miguel.

El conseller de la Vall d’Aran, Josep Canut, es va mostrar molt satisfet per aquesta aliança i creu que les cuines de Cambrils i de la Vall d’Aran tenen arrels creuades.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, per la seva part, destacava que la vinculació entre Cambrils i la Vall d’Aran ja existia i ara s’han unit en la gastronomia que és de qualitat en ambdós llocs.

Un dels xefs participants, el Xavier Martí del restaurant Casa Macarrilla de Cambrils està convençut que aquesta aliança funcionarà molt bé i espera que es repeteixi l’any vinent.

Els xefs participants en aquest festival són  Rubèn Campos (Rincón de Diego, Cambrils) que ha creat el seu plat de mar i muntanya amb Josep Gregorio (El Portalet, Bossòst); Sergi Palacín (Hiu, Cambrils) ho ha fet amb César Mory (És Arraïtzes, Garòs); Xavi Martí (Casa Macarrilla 1966, Cambrils) amb Marc Nus (Era Coquèla, Vielha); Llorenç Blasco (Denver, Cambrils) amb Montse Solà (Casa Turnay, Escunhau); Damià Capafonts (Cal Tendre, Cambrils) amb Pere Graupera (Casa Irene, Arties) i Joan Llaberia (L'Original, Cambrils) amb Pere Tenllado (Casa Rufus, Gessa).

Els plats que s’oferiran a la carta dels restaurants participants són un caneló de cua de bou i escamarlans (Casa Rufus – L’Original); Llobarro amb carbassa, safrà, kumquat i mandonguilles de sípia i butifarra negra (El Portalet – Rincón de Diego); calamar amb peus de porc (Casa Turnay – Denver); espatlla de conill farcit amb cargols amb llop de rap i suc del seu rostit; moll de l'ós amb gamba de Cambrils (Era Coquela – Casa Macarrilla 1966) i ceviche peru thai-mar i muntanya de cervol i gamba blanca de Cambrils (Es Arraitzes – Hiu).