Resuming podcast

10 de Octubre de 2025 a les 11:00

El Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils espera batre tots els rècords amb més espais i més cellers

Compartir

El certamen s’ha inaugurat aquesta tarda al Parc del Pescador i s’allargarà fins diumenge a la nit

El Parc del Pescador ha viscut aquesta tarda la inauguració de la 15a edició del Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils. Ha anat a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de turisme, Patricia de Miguel; la representant de la Cambra de comerç de Reus, la cambrilenca Berta Cabré; el director de l’Aula del Vi, Joan Carrión i Josep Maria Travé del celler Travé de Solivella, que té un stand al certamen.

Des d’avui i fins al diumenge, el Parc del Pescador s’omplirà d’aromes, sabors i cultura amb més de 70 expositors, entre cellers de totes les Denominacions d’Origen tarragonines i  restaurants locals, a més d’un mercat d’artesans i parades d’artistes cambrilencs. És el primer cop que el Festival del Vi i la Gastronomia arriba a assolir aquest nombre d’expositors.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha explicat que complir 15 edicions d’aquest festival del vi i la gastronomia “és la constatació d’una idea, un somni que ja s’ha fet realitat i consolidat”. Klein ha expressat la seva satisfacció perquè nota que en les darreres promocions gastronòmiques que fan arreu d’Espanya, Cambrils té cada cop més reconeixement.

La regidora de turisme, Patricia de Miguel, ha destacat el creixement que té la fira enguany amb més espais i gairebé 70 expositors. Una cita que “posiciona Cambrils com a referent enogastronòmic de la Costa Daurada”.

En la mateixa línia s’ha expressat la representant de la Cambra de comerç de Reus, Berta Cabré, qui ha afirmat que el festival els situa com a punt de referència a nivell local i comarcal.

Enguany s’estrena l’Aula del Vi, un espai on al llarg del cap de setmana hi haurà 20 activitats. El director de l’Aula del Vi, Joan Carrión, ha destacat que a les fires com aquesta “cada cop hi ha més persones formades en el vi, per això hem creat aquest espai”. Carrión ha aprofitat la seva intervenció per treure pit de que Tarragona és la demarcació amb més DO de Catalunya i al festival hi seran totes.

El festival clourà avui a les 23h. Divendres, dissabte i diumenge, l’horari serà des de les 11 h del matí fins a les 15 h de la tarda, i des de les 18 h de la tarda fins a les 23 h de la nit. L’entrada serà gratuïta com sempre i per poder fer les degustacions, tant de vi com de gastronomia, s’hauran de comprar els nyams (menjar) i glups (vi o cava) al mateix preu que la darrera edició. La previsió es que passin pel parc del Pescador més de 35.000 persones.