7 de Juliol de 2025 a les 13:28
El Bar El Pòsit i el restaurant L’Original, Experiències Gastronòmiques, tots dos de Cambrils, han estat seleccionats en el II Concurs de Tapes, Pintxos i Tastets de la Província de Tarragona- Joan Pedrell que organitza l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Tarraogna (AEHT), un concurs que serveix com a fase classificatòria per al Campeonato Nacional de Tapas i PInchos de Hostelería de España. El Bar El Pòsit ho fa fet amb la tapa ‘Tomate de temporada con burrata y salmorejo de ají amarillo’ i L’Original, amb TuNa-BuTi by L'Original. La resta de classificats són ‘El círcol’, de Reus; Raffella Gastrobar, de Vila-seca; Panorama, de Salou; 4 Makis, de Torredembarra i L’Arrosseria de Cunit.
Aquest dilluns el jurat ha tastat les set tapes que s’han classificat i ha escollit el restaurant guanyador i els dos finalistes, tot i que el veredicte no es coneixerà públicament fins el 29 de setembre durant el sopar anual de la Federació. A més del reconeixement provincial, el guanyador accedirà a la final del certamen a Madrid Fusión, amb totes les despeses pagades, i optarà a ser reconegut amb la millor tapa d’Espanya.
Els set restaurants participants a la semifinal, han estat seleccionats prèviament entre els participants dels més de 35 esdeveniments gastronòmics que l’AEHT organitza arreu de la província, seguint els criteris marcats per les bases nacionals: adequació al format, originalitat, presentació, usabilitat i ús de producte autòcton o tradicional.
El jurat d’aquet certamen està format per Manel Ortiz, representant de la junta de l’AEHT, vicepresident d’Experts i vocal del jurat; Pep Moreno, representant del Consell d’Experta i president del jurat; Fernando Palacio, representant de Makro (patrocinador del concurs); Jorge Gómez, director de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils; Santiago Castellà, president del Port de Tarragona; Xavier Arnavat, cap de comunicació de Repsol a Tarragona i Joan Pedrell, president emèrit de l’AEHT i cuiner degà de Cambrils.