Resuming podcast

7 de Octubre de 2025 a les 11:30

Cambrils treballa en la creació d’un segell de qualitat que reconegui el producte local

Compartir

Totes les confraries de pescadors catalanes crearan una marca que es lliurarà a tots els restaurants que comprin peix a la llotja

 

Reconèixer i premiar la qualitat del producte de proximitat, aquell que és genuí i que es produeix a Cambrils. Una premissa que, actualment, es treballa des de diferents administracions i organismes. El que es pretén és posar en valor el consum i la compra més propera, la que es denomina de km0. Aquests objectius són els que s’han tractat al primer espai de la temporada de la Confraria de Pescadors de Cambrils al programa El món de Cambrils. En aquesta ocasió, la secretària de la Confraria, Clàudia Masdeu, ha convidat al programa al director del Museu d’Història de Cambrils, Gerard Martí, al director del Patronat Municipal de Turisme, Vadim Koryagin, i a una de les propietàries del restaurant Les Fonts, Laia Rom, per parlar de la relació històrica de Cambrils amb el mar des del punt de vista de la cultura i el patrimoni, el turisme i la gastronomia.

Durant el programa s’ha posat damunt la taula que el mar ha estat sempre present a la història i l’economia de Cambrils. Tots quatre han coincidit en que es tracta d’una relació de s’ha de fomentar, mantenir i mimar perquè forma part de la idiosincràsia de la població marinera.

Una de les preocupacions de la Confraria de Pescadors és que es reconegui i es valori la importància del sector mariner. Una inquietud que afecta directament la restauració i que és compartida pels responsables del Museu i del Patronat de Turisme. Durant el programa s’han fet dos anuncis en aquest sentit. El primer venia de boca de la secretària de la Confraria. Clàudia Masdeu ha avançat que totes les confraries catalanes, inclosa la de Cambrils, estan a punt de començar a treballar en una marca de qualitat que es lliurarà a tots els restaurants que compren el peix a la llotja.

Aquesta iniciativa directa del sector va més lluny. I és que el director del Patronat de Turisme de Cambrils ha compartit amb els seus tertulians que, tant des de Turisme com des del Departament de Promoció Econòmica, s’està buscant la manera de premiar tots els restaurants i establiments que compren i venen producte local.

Un esforç que ha demanat la restauradora Laia Rom. La copropietària del restaurant Les Fonts ha dit que troba a faltar el reconeixement dels restauradors que s’esforcen a anar diàriament a comprar a la llotja.

Finalment, el director del Museu d’Història de Cambrils ha posat damunt la taula que Cambrils i el sector marítim han d’anar junts fomentant les fortaleses i corregint les febleses per seguir sent referents.

Poden escoltar el programa complet de la Confraria de Pescadors de Cambrils a la nostra pàgina web radiocambrils.cat