Resuming podcast

2 de Juliol de 2025 a les 8:56

Cambrils intentarà aconseguir la Bandera Verda per la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

Compartir

Un total de 156 restaurants, bars i guinguetes de la localitat s’han sumat al projecte, que compta amb la col·laboració amb l’Ajuntament

 

L’Ajuntament de Cambrils i 156 establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio. La sisena edició de la campanya busca, un any més, reconèixer l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la circularitat durant l’estiu i especialment per la gestió correcta dels seus residus.

Com a novetat, a banda de la preuada Bandera Verda, enguany els municipis de amb millor puntuació de cada regió seran premiats amb una jornada de neteja d’una de les seves platges, que Ecovidrio desenvoluparà en col·laboració amb l’organització Paisaje Limpio, entitat especialitzada en la coordinació d’aquest tipus d’iniciatives mediambientals. 

Igualment, enguany Ecovidrio tornarà a reconèixer els dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de Catalunya, avaluant les seves iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seva aposta per una compra sostenible, entre altres variables. els hostalers guardonats tornaran a gaudir d’una exclusiva Master Class i una degustació de diversos plats a càrrec del reconegut xef Ricard Camarena, distingit amb l’Estrella Verda Michelin. L’any passat el Bar del Pòsit de Cambrils va ser un dels dos locals reconeguts de Catalunya, juntament amb el Lasal del Varador de Mataró.

En el marc de la VI edició del #MovimentBanderesVerdes, Ecovidrio llançarà una nova edició del Baròmetre sobre la Sostenibilitat Hostalera a les zones costaneres. Es tracta  així de la tercera edició d’aquesta iniciativa que té com a objectiu avaluar la implementació de pràctiques sostenibles en el sector HORECA, analitzant quatre eixos clau: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i l’ús sostenible de l’aigua. 

Per optar a guanyar una Bandera Verda, cada municipi haurà de complir una sèrie de requisits basats en criteris com l’increment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte a l’any anterior; registrar una participació en la campanya d’almenys el 50% dels establiments hostalers locals; i fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió davant la ciutadania i els visitants.