Resuming podcast

4 novembre de 2025 a les 12:34

Albert Pérez, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, disputarà la final del concurs de cuina ‘Joves Xefs’

Compartir

Albert Pérez, un jove alumne de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, s’ha classificat per a la final del concurs de cuina ‘Joves Xefs’ que impulsa Transgourmet i compta amb l’apadrinament dels reconeguts Germans Torres. Pérez estudia actualment el segon curs de Direcció de Cuina al centre educatiu cambrilenc. La final tindrà lloc el proper 3 de desembre al Mirador del Castell de Peralada. Els cinc finalistes disposaran de dues hores per preparar en viu el seu plat i es valoraran criteris com el sabor, la presentació, la tècnica, la reinterpretació de la tradició, l’aprofitament del producte i l’organització a la cuina.

Transgourmet és un concurs gastronòmic que enguany celebra la seva primera edició i que està destinat a premiar i visibilitzar el talent dels estudiants de les escoles d’hostaleria. Catalunya serà el punt de partida d’aquesta iniciativa, que aspira a créixer i arribar a centres formatius de tot Espanya. L’objectiu del certamen és oferir als futurs xefs l’oportunitat de posar a prova la seva creativitat i tècnica reinterpretant un plat tradicional.

El guanyador del concurs rebrà un trofeu i una estada exclusiva a les cuines dels Germans Torres, treballant colze a colze amb el seu equip i aprenent dels seus processos, filosofia i exigència creativa. A més, els finalistes del 2n al 5è lloc rebran reconeixements, així com els tutors i les escoles per la seva tasca formativa.

L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils ha destacat a les seves xarxes socials que la fita d’Albert Pérez és fruit del seu esforç, talent i passió per la cuina, així com del suport i l’acompanyament de tot l’equip docent, especialment dels professors assessors, que han cedit part del seu temps perquè l’alumne pogués practicar, així com d’aquells que l’han tingut en cursos anteriors.